Mieuwtje 19 oktober 2021

Ik heb een leuk nieuwtje! Ik heb een mailtje ontvangen van het blad Margriet dat ik in de rubriek 'Praat mee' kom te staan en deze ligt in de winkel vanaf 11 november as. Het gaat natuurlijk over onze vier Maine Coons.

 

Mieuwtje 16 september 2021

Schuur-brokjes
Schuur-brokjes

Waarom verhalen schrijven over katten? Als je huisdieren hebt, dan stuur je foto's naar mensen omdat je kat alweer aan het zwemmen is in de waterbak of omdat twee van je katten zo leuk samen in de kruidenbak liggen. Dat heb ik ook gedaan en ik merkte dat familie en vrienden er net zo vrolijk van werden als ik. Daarom heb ik een website en Facebookpagina aangemaakt om alle foto's en verhalen van onze katten te delen. Het Maine Coon Kwartet is op 9 juli 2015 ontstaan onder het motto: begin de dag met een lach!

 

MIEUWTJE 07-03-2021

Afbeelding uit het boek 'Dier en nu'. Tekst van Eckhart Tolle en geïllustreerd door Patrick McDonnell
Afbeelding uit het boek 'Dier en nu'. Tekst van Eckhart Tolle en geïllustreerd door Patrick McDonnell

Wat kunnen wij, mensen, toch veel leren van onze (huis)dieren.

Dat merk ik elke dag weer als ik Joep, Puck, Duke en Delphi rond zie rennen of als ze uitgelaten in de tuin spelen. Dieren leven in het hier en nu: ze zijn niet bezig met het verleden of de toekomst en dat doet ze 24/7. Puck vindt het de normaalste zaak van de wereld om met grote ogen naar mij te kijken en af en toe knipoogt ze. Gewoon, omdat ze dat wil. Joep babbelt graag en laat ons zo weten wat hij wil. Hij heeft babbels om opgetild te worden, babbels voor aandacht en babbels voor brokjes. Of het ons nu uitkomt of niet, hij babbelt wel. Duke rent vanuit de tuin naar binnen en springt gelijk op mijn schoot; hij denkt er niet over na wat ik ervan vind. Hij doet het gewoon. En Delphi, tja, daar heb ik gelijk een verhaal over geschreven. Voor hun is het de gewoonste zaak van de wereld om ons te laten weten wat ze willen en daar ben ik stiekem jaloers op. Ik kan zoveel van ze leren.  Daarom wil ik verhalen schrijven over de band tussen mensen en hun huisdier. Deze verhalen wil ik daarna bundelen in een boekje 'mindfulness leer je van je (huis)dier'. 

 

Om dat boekje te kunnen schrijven, ben ik op zoek naar mensen die een verhaal willen vertellen over hun band met een bijzonder, lief, gewoon of lekker raar (huis)dier. Heb jij interesse om je verhaal te vertellen? Dan zou ik het leuk vinden als je contact met me opneemt. Voor meer info, kijk op mindfulness leer je van je huisdier. Klik hier voor contact. Het eerste verhaal heb ik geschreven en gaat over Delphi: tip no. 1: wees een blij ei en geniet. 

mieuwtje 17-01-2021

Je kunt nu ook het boekje 'Een blik in het leven van het Maine Coon Kwartet' downloaden. Dat is heel eenvoudig en makkelijk.

 

Ga naar Dierenbescherming en het Maine Coon Kwartet en lees hoe je in het bezit kan komen van dit boekje.

 

Alvast veel leesplezier.

mieuwtje 11-01-2021

De actie is afgelopen. In de afgelopen weken is er geld opgehaald voor het werk van de Dierenbescherming. Met het bedrag van € 169,= kunnen er weer dieren in nood worden geholpen.  Het digitale boekje is ook in het bezit van de Dierenbescherming en ik kreeg het volgende mailbericht:

'Heel erg bedankt voor het mooie bedrag en het leuke boekje. Wat een prachtige katten, ik kan me voorstellen dat ze veel plezier geven! Dankzij donaties zoals van deze actie kunnen wij ons werk doen: het beschermen van dieren in nood. In onze laatste editie van ons blad Dier kan je meer lezen over wat wij allemaal doen en wat onze resultaten en toekomstplannen zijn. Namens de dieren, heel erg bedankt ...!'.

Dus lieve donateurs: dank je wel voor jouw bijdrage! 

mieuwtje 07-01-2021

Beau ligt samen met zijn moeder te zonnen
Beau ligt samen met zijn moeder te zonnen

De actie is voorbij en we hebben 

€ 169,= opgehaald voor de Dierenbescherming! Dat is een mooi bedrag dat goed gebruikt kan worden. Alle donateurs hebben inmiddels het digitale boekje 'een blik in het leven van het Maine Coon Kwartet' ontvangen en kunnen genieten van de wetenswaardigheden van de katten, foto's, verhalen en gebeurtenissen. 

 

Als je toch interesse hebt in het boekje,  dan kan je me een bericht sturen. Voor het symbolische bedrag van € 3,- ontvang je het boekje en de opbrengst gaat naar de Dierenbescherming.

Mieuwtje 23-12-2020

Tot op heden is er € 102,= opgehaald voor de Dierenbescherming. Dat is top! Maar ik hoop natuurlijk dat dit bedrag nog hoger wordt, want er blijft (helaas) altijd geld nodig om dieren te ondersteunen. 

 

Wanneer je € 3,= (maar dat mag natuurlijk ook meer zijn) stort in het potje van de Dierenbescherming, dan krijg jij het digitale boekje 'een blik in het leven van het Maine Coon Kwartet'. Meer informatie kan je lezen op onderstaande link.

Mieuwtje 24-11-2020

We zijn bezig om een actie op poten te zetten voor een goed doel. Heel leuk én bijzonder om te doen.

 

Meer info

Wat, waar, hoe, wanneer? Dat laten we je zondag 29 november as. weten. Eén ding kan ik alvast wel verklappen: aan deze actie is een bijzonder presentje gekoppeld. 

 

Tijdsperiode

Deze speciale actie loopt van zondag 29 november 2020 tot en met dinsdag 5 januari 2021.

 

Maine Coon Kwartet

De actie heeft met dieren te maken en de leden van het Maine Coon Kwartet spelen hier een grote rol in.

Weet je wat? Ga jij maar verder met je actie, maar laat mij alsjeblieft lekker slapen!
Weet je wat? Ga jij maar verder met je actie, maar laat mij alsjeblieft lekker slapen!