mindfulness leer je van je huisdier

Van een goede vriendin kreeg ik een paar jaar geleden dit boekje: 'Dier en nu - leer van je huisdier om in het NU te zijn'. Wat ik grappig vind, is dat Eckhart Tolle normaal gesproken boeken schrijft waar je de tijd voor moet nemen om die door te lezen terwijl dit boek heel grappig is, luchtig van toon en ik er blij van word. 

 

Afgelopen zaterdag dacht ik hoe leuk het zou zijn om verhalen te schrijven hoe (huis)dieren ons laten zien, dat het heel eenvoudig is om in het hier en nu te leven. Dat het allemaal niet zo serieus hoeft te zijn en best eenvoudig is om te doen. Op dit idee heb ik verder gebroed, zoals een kip op haar eieren zit. En ze zijn uitgekomen. De ideeën hebben vorm gekregen!

 

Wat ga ik doen? Ik ga verhalen schrijven over de band tussen mens en dier en daar maak ik columns van. Zelf heb ik inspiratie te over want met vier katten in huis, maak ik dagelijks mee hoe mindful zij in het leven staan. Dus om je een voorproefje te geven, heb ik een verhaaltje geschreven over Delphi in Tip no. 1: wees een blij ei en geniet.

 

Voor andere verhalen of columns ben ik op zoek naar mensen die willen vertellen over hun band met hun huisdier: wat betekent het dier voor je? Ik kom graag een kopje koffie bij je drinken of ik bel je op. Van alles wat je vertelt, maak ik een verhaal. 

 

Jij krijgt het verhaal natuurlijk als eerste te lezen en daarna plaats ik het op mijn website. Mijn doel is om hier een leuk boekje van te maken zodat andere mensen ook geïnspireerd kunnen raken door de liefde tussen mens en dier. 

Als je wilt, dan geef ik jou en/of je huisdier een andere naam. 

 

Laat het me weten. Ik ben heel benieuwd. Zie hier mijn contactgegevens.