Een nieuwe huisgenoot

Ons huishouden is sinds zaterdag versterkt met een kitten van 15 weken oud. We noemen haar Puck. Ze loopt in ons huis alsof ze hier altijd gewoond heeft. Als ze wakker is, stuitert ze werkelijk. 

 

 

Ze zit óf op de tafel, óf op de eetkamerstoelen, óf op de fauteuils, maar ze verstopt zich ook regelmatig onder de eetkamertafel zodat ze haar huisgenoten (lees volwassen katten) niet onder ogen hoeft te komen. Alles is interessant. Kartonnetjes worden als prooidieren omhoog gezwiept en door de kamer heen geslingerd. Brokjes worden uit het voerbakje gehaald en met een achteloze zwaai over de vloer gelanceerd. De achtervolging wordt ingezet. Genadeloos rent ze achter het betreffende brokje aan. Uiteindelijk kan het brokje niet anders dan zich overgeven; op dat moment vermaalt ze deze fijn tussen haar vlijmscherpe kiezen.

 

Na een uurtje zakt het tempo wat af. Rustig huppelt ze naar een slaapplaats van haar gading. Meestal kiest ze om op een kussen in de erker in slaap te vallen. Een ondefinieerbaar hoopje haar snort en spint zich een weg naar dromenland. Af en toe trillen haar snorharen; droomt ze over een aanval op nog meer brokjes?

 

Op het moment dat zij vast in slaap ligt, slaken de andere katten een zucht van verlichting. 'EINDELIJK RUST', lijken ze te denken. Dan pas kunnen zij toilet maken. De vacht wordt zorgvuldig gewassen en in model gebracht. Daar heb je als fatsoenlijk volwassen kat geen tijd voor als zo'n stuiterbal wakker is en door het huis rent.

 

Na verloop van tijd is het uit met de rust. Een piepend geluid klinkt door de kamer. 'Prieuw', zegt ze vrolijk. Ze rekt zich uit: pootje voor pootje voor pootje voor pootje en springt van de vensterbank af. Op zoek naar een nieuw avontuur .....

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0