Dynamic Cats Hotspot ~ Spot

Spot is samen met Beau op vrijdag 13 oktober 2006 bij ons in huis gekomen: zij was toen 6 jaar oud en Beau 14 weken. Spot's gezondheid was verwaarloosd door haar vorige eigenaresse van Cattery Van de Zandenplas in Nunspeet. Al snel merkten wij dat haar hele bekje ontstoken was en dat betekende dat er veel tanden en kiezen getrokken moesten worden op 6-jarige leeftijd. Eén dag na de operatie at ze al weer brokjes; want nat voer hoefde ze niet. Dat was iets voor oude katten. De rest van haar leven at ze brokjes; deze vermorzelde ze tussen haar tandvlees (bijkomend voordeel: een goede massage voor het tandvlees).

 

Wat een schat van een kat was Spot: eigenwijs, koppig, ondernemend, nieuwsgierig, lief, knuffelig en ze was een enorme doorzetter. Ze vond het heerlijk om op schoot te zitten en ze had een speciale voorkeur voor mannen met een donkere stem; ze wond ze, zonder moeite, om haar witte pootje.

 

In het voorjaar van 2007 werd ze heel erg ziek en bleken haar nieren nog maar voor 20% te werken. Met medicatie en een aangepast dieet knapte ze weer op en leefde haar leven met plezier. 


In de lente van 2011 is ze overleden omdat haar nieren toen helemaal verschrompelt waren. Ze heeft Beau en later Joep keurig opgevoed; al haar kennis en gevoel voor stijl, heeft ze doorgegeven aan de andere katten. Spot mag natuurlijk niet in deze website ontbreken en daarom wijden we een pagina aan deze dierbare huisgenoot.