Nooit genoeg van de sneeuw

Afgelopen zaterdag was het typisch Hollands winterweer. Een gure wind waaide door Nederland en de ijzige kou voelde vervelend aan. D. en ik waren naar Loosdrecht gereden. 's Zomers is dit dorp volgeladen met fleurig geklede dagjesmensen. Het is filerijden op weg naar de Loosdrechtse plassen. Men gaat naar de boot om te varen of om op een terras te zitten met een rosé, prosecco of een biertje van de tap. De mensen die er nu waren, waren ingepakt in dikke jassen, (bont)mutsen en stevige wanten. Het buiten-zijn werd door de meeste tot een minimum beperkt. Op de radio klonk de weervoorspelling: '.... met zondag kans op sneeuw ......' D. en ik keken elkaar aan. We hadden genoeg van de sneeuw; wat ons betreft kon de lente komen. Maar dat zat er vooralsnog niet in.

 

Zondagochtend. Ik keek uit het raam en zag dat de tuin, het balkon en de terrasstoelen bedekt waren met sneeuw. Het buitenleven was verstild. Geen tjilpende vogels, geen buitengeluiden, geen veeg- of harkgeluiden van enthousiastelingen die in de tuin werkten. Mensen hadden zich teruggetrokken in hun warme huizen. De lucht bleef ernstig grijs, alsof ze de mensen duidelijk wilde maken, dat ze nog meer sneeuw in petto had.

 

Mijn katten stonden al mauwend te wachten. Zij wilden de witte buitenwereld wél ontdekken. De kleinste kat (Puck) huppelde enthousiast naar buiten.Trots keek ze naar haar voetstappen in de sneeuw. De andere kat (Beau) draafde door de tuin, maakte een rondje om de schuur heen en eindigde bij de achterdeur. Zijn bezoek aan de tuin was snel afgelopen. Puck daarentegen ging verder op onderzoek. Ze bleef een minuut stilstaan bij de gieter die bedekt was met sneeuw. Ze drukte haar poot in de sneeuw, alsof ze deze wilde markeren: 'van mij'. Na een tijdje kwam ze weer binnen. Even opwarmen, eten, genieten van een knuffel om daarna weer naar buiten te gaan. Mijn katten hebben nooit genoeg van de sneeuw. Bofferds.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0