Divagedrag

D. en ik hebben te maken met diva-gedrag. En daar wilde ik in deze blog verder over uitwijden. 

 

 Het diva-gedrag is niet afkomstig van onze buurvrouw, postbode of buurmeisje (want die hebben we niet). Ook niet van beroemdheden die je wellicht wel eens op het filmdoek of televisie hebt gezien, zoals May West, Paris Hilton, Estelle Cruijf,  Grace Jones, Madonna, Inge de Bruin, Victoria Beckham, Marilyn Monroe en zo kan ik nog wel even doorgaan. De voornoemde vrouwen zijn kortweg bekend als actrice/zangeres/rijkeluisdochter/vrouw van/ zwemster. Voor zover ze nog in leven zijn, zijn ze altijd op en top gekleed. De gelnagels zijn prachtig gelakt, het haar is volgens de laatste kleurmode geverfd en gekapt door een (trendy) kapper. Men besteed veel aandacht aan de kleding: stijlvol, soms ietwat ordinair, altijd trendy en verzorgd. Een diva kan hartelijk lachen als de camera op haar gericht is, de witte tanden blinken in het zon, en ze heeft haar rondingen zorgvuldig geëtaleerd. Ook aan de accessoires heeft ze gedacht. Diva's paraderen graag met een designer handtas van Louis Vutton, Burberry, Gucci, Prada et cetera. De tas heeft ze meestal cadeau gekregen van haar man, minnaar, producer of verloofde of van allemaal. De prijs van dit kostbare goed varieert en is afhankelijk van het merk, de uitvoering en het materiaal. De 'goedkoopste' tas is te koop voor circa € 500,=. Weer een ander staat voor € 4.975,= te koop op internet. Voor meer informatie, verwijs ik je naar de diverse webwinkels in bijvoorbeeld Londen.

 

En nu terug naar ons huishouden. Waarom hebben D. en ik te maken met diva-gedrag? 

 

Zoals je in andere blogs hebt kunnen lezen, hebben wij sinds oktober 2012 een kitten, Puck.

Ze heeft een roze neus, roze tong en roze voetkussentjes. Haar vacht is altijd tiptop in orde. Het vele witte haar is de meeste tijd wit van kleur. Niet grijs, grauw of beige. Nee, spierwit. Ze onderhoudt haar vacht zorgvuldig. Tijdens elk bezoek aan de tuin, huppelt en draaft ze als een sierlijke hinde door de tuin en ontwijkt de opkomende tulpenkopjes zorgvuldig. Ze laat zich graag aanhalen en kijkt ons nadrukkelijk aan met haar grote bruine ogen. Ze mauwt zacht als ze onze aandacht wil. We hebben inmiddels vele toonladders van de kreet 'prrrrrrrrr' mogen horen. Ze loopt ons graag voor de voeten als we ons een weg door de sneeuw banen om de de berging te bereiken. 

 

De woonkamer is haar favoriet, deze ruimte eigent ze zich graag toe. Als ze, moe van haar ontdekkingstochten, wil uitrusten, laat ze zich sierlijk omvallen op haar zij. Dan strekt ze haar poten zorgvuldig uit, waardoor wij haar roze voetkussentjes goed kunnen zien. Ze mauwt uitbundig en kijkt omhoog om te zien of wij (haar fans) haar zien liggen.Ze heeft een keur aan accessoires om zich heen verzameld. Gelukkig hoeven wij hier niet voor naar Londen maar kunnen wij deze in de plaatselijke dierenwinkel aanschaffen of zelf maken. Ze is dolgelukkig met een muis, een kartonnen ring aan een veter of een dood blaadje dat van de ficus is afgevallen. Waar ze ook naar toe gaat, ze sleept altijd één of meerdere accessoires met zich mee. 

 

Een treffende vergelijking met de menselijk diva's nietwaar?  

 

Er is één groot verschil met hen: om het gedrag van Puck kunnen we ontzettend lachen. Ze neemt haarzelf totaal niet serieus. En dát maakt haar zo grappig!

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0