Ligplekken in alle soorten en maten

Laatst ontving ik een mailbericht van iemand, die aan het grasduinen was geweest op internet in verband met de naderende Sinterklaas. Toen ik het mailtje opende, kwam ik deze afbeelding tegen met de begeleidende tekst: een luxe slaapbank van zacht pluche waar je kat heerlijk kan wegdromen.

 

Het grappige is dat onze katten geen enkele voorkeur hebben waar ze op liggen of zitten. Het ligmeubel mag een chique sofa zijn, die bekleed is met zijde of katoen, maar het mag ook een kartonnen doos zijn, waar de chinees de bakjes voor de Indonesische rijsttafel in heeft gestopt. Hoe groot of hoe klein de ligmeubels ook zijn, onze katten inspecteren alles! Ze snuffelen of er nog leuke speeltjes aan het meubel hangen, of in de doos zitten, zoals elastiekjes, tie wraps of een prop kranten. Menig keer zagen wij een doos voorbij schuifelen. In de meeste gevallen had Joep, met de doos op zijn kop, de benen genomen.  

 

Als een kat in de tipi plaats neemt, is dat een hele onderneming, die enkele minuten in beslag neemt. Elke kat heeft zijn eigen manier om het kleine tentje te betreden. Beau loopt een paar hele kleine rondjes en gaat dan liggen om de komende uren niet meer te bewegen. Joep daarentegen wandelt achteruit, duwt zijn achterwerk tegen de wand en legt zijn kop tussen zijn achterpoten. En Puck? Zij rent de tent in, draait zich om, en kijkt vervolgens vrolijk de woonkamer in. 

 

 

De kartonnen doos wordt vaak gedeeld door Joep en Puck. De achterlijven liggen als een ondefinieerbare kluwen vacht in de doos, waarbij het onmogelijk is om de achterpoten toe te wijzen aan de bijbehorende kat. Zo wisselen wij elke paar maanden van woninginrichting, tot groot verdriet van onze katten. Binnenkort is het weer zover. 

 

Misschien vinden ze bananendozen een goed idee?

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0