Ontmoet eens een kikker

Ook al bevinden wij ons in de meteorologische winter, het weer was afgelopen weekend verrassend lenteachtig. Er werd gewerkt in de tuin, gevoetbald op het veld, gespeeld in een boomhut, gezonnebaad op het terras, gewandeld over het strand, er werd zomerkleding gekocht in de stad, gefietst in korte of lange broek, gewandeld in T-shirt of spijkerjas. Kortom, iedereen genoot. 

 

Wij hebben het weekend voornamelijk in en rond het huis doorgebracht en hebben het laatste deel van de tuin onder handen genomen. Een groot deel van de tegels is ontdaan van mos en schoon met groene zeep (en ja, dat middeltje werkt heel goed). Onder toeziend oog van onze katten, werkte D. zich behoorlijk in het zweet. Hij gooide vele emmers water over de tegels en schrobde de groene slijmerige laag van de stenen. De katten vonden het vele water alleen maar fantastisch. Ze banjerden er vrolijk door- en overheen om vervolgens, met modderpoten en al, door de woonkamer, schuur en keuken te rennen.

 

Er waren meer dieren die de activiteiten van D. interessant vonden. Een grote groene kikker zat, verscholen achter een paar houten planken, naar de schoonmaakactiviteiten te kijken en vergat om zich heen te kijken. Joep zat aan de andere kant van de plank en pakte de kikker gedecideerd op. De kikker had het geluk dat hij uit de poot van zijn belager kon ontsnappen en dook via het struikgewas, in de handen van D., die de taferelen uit zijn ooghoek had gezien en de kikker van een uitermate pijnlijke dood redde. De kikker werd naar een sloot, even verderop, gebracht en we hopen dat hij zo wijs is om onze tuin niet wederom met een bezoekje te vereren.

 

Onze tuin schijnt een ware trekpleister te zijn voor springerige, kwakende beesten. Vorig jaar hebben we zo'n 50 kikkers en padden, in alle soorten en maten, uit onze tuin naar de nabijgelegen sloot gebracht.

 

En nu vraag ik me af .... is onze tuin de thuishaven van het geheime genootschap van kikkers en padden geworden sinds het bezoek van Sjaak? Zie ook het verhaal Ontmoet eens een kikker. Onze tuin heeft geen vijver, maar bevat alleen maar tuinstoelen, -tafels, tegels, grond, planten en bloemen. Een droge ontmoetingsplek, zou ik zo zeggen. Sjaak zal inmiddels wel het tijdelijke met het eeuwige hebben verwisseld. Mocht er weer eens één naar binnen huppelen, dan zal ik vragen. Maar of ik wijs word uit het gekwaak?

Reactie schrijven

Commentaren: 0