In conclaaf gaan

Vanmiddag zaten D. en ik buiten te genieten van het heerlijk zachte lenteweer. De vogeltjes kwetterden dat het een lieve lust was en ze vlogen van boom naar boom. De planten bloeiden uitbundig en datzelfde gold overigens ook voor het onkruid. Kortom, de natuur is ontwaakt en zij laat zich in alle toonaarden en met veel bombarie aan haar omgeving zien.

 

Onze katten genieten van deze lentedagen. Ze draven sierlijk en schijnbaar moeiteloos door de tuin, rondom de schuur, over de tuintafel, door de opening van de tuinstoelen achter elkaar aan. Zo ligt één van de katten achter een buxushaag om een andere kat te laten schrikken. Maar voordat dát kan gebeuren, schrikt hij op zijn beurt van de derde kat. En dan begint het draven opnieuw. Maar dan in omgekeerde volgorde. Je reinste komedie.

 

Behalve ons aan het lachen maken, zijn ze ook met hele serieuze zaken bezig. Zo gaan ze regelmatig met elkaar in conclaaf

 

Meestal vindt dit plaats bij de schutting, waar ze met zijn allen, heel geconcentreerd, naar één plekje kijken. Maar waarover ze met elkaar in conclaaf zijn? Ik weet het niet. Zo gebruiken de kardinalen het Conclaaf in Rome waar ze, in volstrekte afzondering, bij elkaar komen om een nieuwe paus te kiezen. Dit vindt plaats in de Sixtijnse Kapel, die overigens bijzonder prachtig is. Ik vraag me dan af of dat het enige is, dat zij daar doen. Of kijken zij, bijvoorbeeld, niet de helft van de tijd, liggend op gewatteerde loungebanken, naar het plafond? Mocht dit het geval zijn, dan laten ze dat niet weten. De ruimte is ten tijde van deze serieuze ceremonie afgesloten, waardoor het gissen blijft. De verfilming van het conclaaf leverde prachtige en spannende beelden op in het Bernini Mystery, naar het boek van Dan Brown. Maar de eerlijkheid gebiedt mij te zeggen, dat de de samenkomst van onze katten niet te vergelijken is met deze film.  

 

Dus ik kan hier een verhaal opschrijven over de jacht op een kikker, rat, muis, mier, vogel, hagedis of duizendpoot, die zich aan de andere zijde van de schutting afspeelt, maar dat is een slap aftreksel van het Bernini Mystery. 

 

 Ik wacht de ontwikkelingen af en houd jullie op de hoogte. Mocht er toch iets spannends voorvallen, dan schrijf ik de avonturen op, mits ikzelf natuurlijk niet aan één of ander mysterie ten prooi ben gevallen.

 

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0