Tuinfeest in de lente

Afgelopen weekend was het prachtig weer. Het leek erop alsof iedereen buiten aan het fietsen / wandelen / ijs-eten /tuinieren /spelen rn relaxen was en alleen de mensen met een zonneallergie zaten binnen.

 

D. en ik waren in een opperbest humeur: de lente was begonnen. Voorzien van een zonnebril laafden wij ons aan de warme zonnestralen, onderwijl genietend van een kopje koffie. Daarna was het tijd voor serieuze taken; de tuin kon wel een opknapbeurtje gebruiken. En terwijl ik bezig was met het afknippen van oude lavendelstruiken en takken terug snoeide, was D. de oude, onverteerde bladeren aan het opharken. 

 

Onze katten zaten enigszins beduusd voor zich uit te staren: 'het is warm buiten, wat heerlijk', zag je ze denken. Overal waar ik keek, lagen ze lui te zonnen met samengeknepen oogjes. En als ze voldoende gerust hadden, was er altijd wel een kat die tikkertje ging spelen met de andere katten, en werden de struiken gebruikt als pionnen om langs te zigzaggen, om zo de achtervolgers achter zich te laten. Dan kan het zomaar gebeuren, dat ze plotsklaps stil blijven staan om naar een tjilpende vogel in de boom te kijken, om vervolgens in omgekeerde volgorde verder te gaan met het spel. 

 

 Onderwijl vulden wij de GFT-container met allerhande natuur. Deze activiteiten werden, tijdens het tikkertje-spelen, aandachtig bekeken door 4 paar kattenogen en  de container werd, wanneer zij dat nodig vonden, van binnen onderzocht en besnuffeld. Aan het einde van de klusmiddag woelde D. de grond met een drietand om. En ook dit laatste tuinklusje  vonden onze kattenbeesten uitermate grappig. De jongste kat volgde het spoor op de millimeter, onder het mom 'jippie, we gaan weer tikkertje spelen'.  

 

Rozig van de zonnestralen en de buitenlucht zaten D. en ik 's avonds te genieten van deze zomers aandoende dag. De meeste katten hadden de tuin voor de woonkamer verwisseld en lagen zichzelf uitgebreid te wassen. De grauwe vacht van poten, buik en kop had enige aandacht nodig om weer spierwit te worden. Een tijd lang hoorden wij alleen het gesmak van poetsende katten. De maand maart was goed begonnen! 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0