Waarom schrijf je over katten?

Bijna elf jaar lang zijn wij in het bezit van prachtige Maine Coons en we genieten elke dag van ze. Elf jaar lang beleven wij al plezier aan hun capriolen. Elf jaar lang hebben we foto’s gemaakt van de vreemde, aparte, grappige, vrolijke, idiote, schattige en dierbare gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden.

 

Katten en (vreemde) gebeurtenissen ... deze woorden zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden; er gebeurt namelijk altijd wel iets met een kat in huis. Hier hebben we ook al mening verhaal over geschreven. Blijkbaar werden veel mensen vrolijk van onze verhalen. Zeker als we een foto lieten zien van een slapende, mauwende, wassende of spelende kat, werden mensen blij. 'Vertel er eens wat meer over', vroegen ze dan en dat deden we dan. Sociale media is daarbij dan een prettig hulpmiddel; sinds de zomer van 2012 schrijf ik verhalen. Sinds 2015 plaatsen wij foto’s van onze katten de Facebookpagina Maine Coon Kwartet  en daar schrijven we dan, ter illustratie, een klein verhaaltje bij.

 

Met een Maine Coon als huisdier verveel je je geen ogenblik. Met vier Maine Coons kom je ogen en oren te kort. Dan weer zitten ze gezamenlijk te staren naar een miertje, om even later door het huis te vliegen en trap op / trap af rennen. Ze wassen elkaars kop, ogen en oren om vervolgens in diepe slaap te vallen. Ze zijn altijd op zoek naar de fijnste plek, om te zitten. En of dat nu een echte kattenmand is, of een schoenendoos / bananendoos of broodmandje, dat maakt hen niet uit. Als je er maar in kunt liggen. En zeg nu zelf: je kunt toch hartstikke goed kwartetten met dit viertal!!!

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0