Maine Coon Kwartet was live

Twee jaar lang plaats ik foto’s en video’s van de kleine en grote avonturen van ons Maine Coon Kwartet op onze Facebookpagina. Dat is erg leuk om te doen. Het zorgt er in ieder geval voor dat ik de dag met een glimlach begin. Vandaag heb ik een aantal filmpjes gemaakt, terwijl anderen live mee konden kijken. Het moet gezegd worden, dat de katten zich voorbeeldig gedroegen en dat ze braaf in de camera keken (Puck en Duke) of zich slapende hielden (Beau en Joep). Diverse onderwerpen zijn de revue gepasseerd, zoals:

Vreemde houding 

Joep ligt in de klimpaal en heeft zich als een wokkel opgerold. Ik blijf het ongelooflijk vinden dat hij dát een lekkere houding vindt, maar hij vindt het de gewoonste zaak van de wereld. Als hij straks wakker wordt, strekt hij zich uit en springt vervolgens elegant op de grond om ergens anders te liggen. Het liefst naast Beau, eigenlijk óp Beau.

 

Rechte rug 

Beau ligt boven op de overloop en geniet van de warme zonnestralen. Sinds de laatste behandeling door de dierenfysiotherapeut kan hij zijn rug beter strekken en beweegt hij soepeler. Door de artrose in zijn ruggenwervels heeft hij zijn spieren overbelast en dat is de reden dat hij gemasseerd wordt (pijnlijk, maar doeltreffend). Tussen de behandelingen door, doen wij oefeningen met hem. Dat hij dit allemaal toelaat, blijf ik bijzonder vinden. Een mens kan je uitleggen wat er aan de hand is en dat een behandeling pijnlijk is. Bij een dier is dat toch een ander verhaal. En Beau, die laat de behandelingen toe.

 

Stampen 

Puck heeft een plekje gevonden op haar favoriete plek: op een kussen onder het afdakje. Luid mauwend stampt ze de fleecedeken en het kussen in de gewenste vorm. Hiermee blijft ze doorgaan, totdat wij komen kijken. Pas dan gaat ze liggen. 

 

Onverstoorbaar 

Duke wandelt overal en nergens. Vaak kondigt hij zijn komst luidkeels mauwend aan, voor het geval wij dat nog niet in de gaten hadden. Dat hij door zijn indrukwekkende verschijning erg zichtbaar is, heeft hij waarschijnlijk niet in de gaten. Hij is vaak buiten te vinden: op een plankje onder het afdak of onder een grote struik. Op de momenten dat het warm is, biedt dat schaduw. De struik functioneert overigens ook prima als paraplu bij (heftige) regenbuien. Er valt zelfs geen druppel regen op de dikke vacht.

 

Op dit moment liggen alle leden van het Maine Coon Kwartet te slapen. Aan de trillende snorharen te zien, bevinden ze zich in dromenland. Even uitrusten en energie opdoen. Dan kunnen ze straks weer jagen op speeltjes, heel veel brokjes eten en verstoppertje spelen onder de varens. Heerlijk zo'n kattenleven!

 

 

De filmpjes die ik heb gemaakt, zijn via onderstaande linkjes te bekijken

- buiten in de tuin

- boven op de overloop

- in huis