· 

Heimelijke genoegens

Dat mensen heimelijke genoegens hebben, dat had ik al proefondervindelijk vastgesteld, maar dat katten dit ook zouden hebben? Dat had ik nooit verwacht. 

 

Wij hebben vier volwassen katten in ons huis lopen. Je zou denken dat ze het kitten-gedrag ver achter zich hebben gelaten, maar niets is minder waar. Zo vindt Joep een rol w.c.-papier een interessante prooi en hij vindt het erg leuk om deze uitgebreid aan stukken te scheuren.  Maar daar moet hij wel veel voor doen. Slim als hij is, opent hij de toiletdeur, schuift de rol van de houder,  bekijkt aandachtig hoe de rollende papiermassa de grond raakt en slaat dan toe. Met zijn grote klauwen pakt hij zijn prooi stevig vast en maakt trapbewegingen met zijn achterpoten. Ondertussen buigt hij zijn kop naar de rol en begint de prooi aan stukken te scheuren. Soms zijn we er op tijd bij en kunnen we ingrijpen, maar meestal zijn we te laat en zien we bij binnenkomst de resultaten van een papieren orgie. Je wilt niet weten hoeveel meter papier vakkundig in snippers is gescheurd en verspreid in de keuken, woonkamer, hal, trap en overloop ligt. Meestal ligt Joep dan tevreden smakkend op de eettafel naar beneden te kijken, onderwijl likkend aan zijn vacht, waar ook stukjes papier in zitten. Zie hier één van de heimelijke genoegens van Joep.

 

Puck heeft niets met w.c.-papier maar is  daarentegen een schoenenfetisjist. Wij zetten onze schoenen in de gang neer en dat is één van haar favoriete plekken, wanneer zij zich aan het gezelschap van Duke wil onttrekken. Regelmatig zijn onze schoenen niet meer zichtbaar omdat ze haar harige lijf over onze schoenen heeft gedrapeerd. We kunnen ons niet voorstellen dat dit lekker ligt, maar zij bewijst keer op keer het tegendeel.  Maar wat zij het aller-aller-allerliefst doet, is in mijn laarzen kruipen.  Dat doet ze natuurlijk niet waar wij bij zijn, maar als ze alleen is. Dat gebeurt 's avonds rond een uur of zeven. Dan ruimen wij de eettafel af en vullen de afwasmachine, terwijl Puck zich een weg baant door het kattenluik naar de gang. De eerste keer hoorden we vreemde geluiden, alsof iemand met kleine meubeltjes aan het schuiven was. Algauw kwamen we er achter dat ze bezig was om zich in één van mijn laarzen te wurmen. Als dat eenmaal gelukt was, dan bleef ze zielstevreden liggen. 

 

Gelukkig hebben we  een enorme voorraad met w.c.-papier, een goede stofzuiger en een koffer vol schoenenpoetsmiddeltjes in huis. Zo blijven de heimelijke genoegens,  grappig om mee te maken.