Schuur-brokjes

Uitgegeten!
Uitgegeten!

Ooit heb ik perongeluk een brokje laten vallen in de schuur en uitgerekend Puck kwam deze tegen. Ik was erbij toen ze het brokje vond: 'oooh, voor mij? Wat leuk!' 


Sindsdien speurt ze elke ochtend de schuur naar brokjes af. Miauwend staat ze voor de schuurdeur als ze 's ochtends - heel saai - haar brokjes uit een bakje heeft gegeten. 


Omdat ik haar niet wilde teleurstellen verstop ik elke avond een paar brokjes in de schuur. Zodra de schuurdeur 's ochtends geopend wordt, loopt ze met opgeheven staart over de drempel en kijkt naar links. Ze kijkt: 'ligt er iets bij de stofzuiger? Jaaaaaa!' en tevreden kauwt ze op haar 1ste schuurbrokje. Nadat ze zeker weet dat daar niets meer ligt, loopt ze naar rechts en kijkt: 'oooh weer een brokje!' en ook deze peuzelt ze genoeglijk op. Zo werkt ze systematisch de hele schuur af. Minutieus loopt ze alles na en daarna loopt ze naar buiten. Haar ochtendgymnastiek voor die dag  zit er weer op. Tijd voor een dutje.


Grappig detail: ik leg de brokjes telkens op een andere plek en ze vindt ze allemaal. Wat een type, wat een speurneus.

Reactie schrijven

Commentaren: 0