Herinneringen ophalen

Doe je dat ook wel eens: op je stoel zitten en herinneringen ophalen, fotoboeken doorbladeren of de video's op je telefoon bekijken? Dat heb ik laatst gedaan en ik heb talloze foto's bekeken van Delphi toen ze 9 en 10 weken oud was.

 

In de zomer van 2020 gingen wij elke week bij de cattery langs om naar haar te kijken en met haar te spelen, maar van dat laatste kwam weinig terecht. Met haar zes broers en zussen had ze meer dan genoeg speelkameraadjes en ze taalde er niet naar om met ons te spelen. Ze heeft zegge en schrijve (om maar een ouderwetse uitdrukking te gebruiken) een kwartier bij mij op schoot gelegen. Met haar acht weken oud klom ze de allereerste keer via mijn broekspijpen naar boven, bekeek mij aandachtig en ging toen slapen. Maar daarna nooit meer. 

 

Haar leven bestond uit feesten, eten en slapen. In die volgorde. Deze unieke filmpjes uit de oude doos laten zien hoe goed ze kan feesten: spelen. Dat doet ze, ook een jaar later, nog steeds vol overgave.