Grumpy kitty

Het is maandagavond 11 oktober om

20:15 uur als Delphi op zolder zit om ons te laten weten dat ze zeer teleurgesteld in de mensheid is. Nu vraag je je wellicht af waarom ze daar ligt? Hier komt het echte verhaal.... 


Even daarvoor, rond 19:30 uur

Delphi zit in de gang naar de kapstok te kijken: daar liggen veel speeltjes en ze liet weten dat er actie nodig was. Ik pak braaf haar favoriete speeltje en laat haar een half uur jagen. Ze rent door de woonkamer, in de tuin en op de zolder. En daarna is Puck aan de beurt. De oude dame zit zo verlangend naar het speeltje te kijken en ze wil zo graag meedoen, maar de witte tornado is elke keer te snel. 


Er wordt dus met Puck gespeeld. Op de vierkante centimeter besluipt zij haar prooi en ze heeft het enorm naar haar zin. En Delphi kijkt teleurgesteld toe: 'wanneer gaan we echt jagen?', 'wanneer mag ik?' en 'dit is niet leuk, laten we naar boven gaan'. 


Maar dat gebeurt niet. 


Puck blijft doof voor haar smeekbeden en speelt, vol overgave, in de gang met haar speeltje. Na een minuut of vijf is Delphi het zat en vertrekt mokkend naar boven. Gelukkig hebben we boven geen telefoon liggen, want voordat je het weet heeft ze een alarmnummer gebeld🙈


20:45 uur

Delphi komt zacht miauwend de woonkamer binnen en laat ons weten dat ze niet meer teleurgesteld is in ons. Nou ja, een beetje. We schijnen het goed te kunnen maken ...... en ze loopt de gang weer in en kijkt naar de kapstok.