Onze keukenprinses

Daar ligt ze dan: onze witte keukenprinses. Ze is aan het vissen naar de theedoeken en handdoeken die onder haar poot hangen. Wat ze er mee wil doen zou ik echt niet weten. Misschien inspecteert ze de kwaliteit van het katoen? Of beoordeelt ze de kleur? Het kan ook zijn dat ze mij heeft zien afdrogen en dat zij nu aan het oefenen is? Wat ik wel weet, is dat ze ontzettend nieuwsgierig is en alles wil weten. De haakjes aan de doeken nodigen natuurlijk ook wel uit om op onderzoek uit te gaan in de keuken. En daar gaat het in dit verhaal over. 

 

De naam keukenprinses heeft ze gekregen door haar bijzondere acties wanneer ze 's avonds eten krijgt. Dan laat Delphi zien hoe je met smaak en enthousiasme eet en hoe je dit het beste kan doen. Het afwegen van brokjes voor de avond doe ik altijd in de schuur en dan kijkt zij, samen met Joep, Duke en Puck toe vanuit de keuken toe. Ze zitten dan op de vensterbank. Delphi volgt elke beweging die ik maak en ze weet dat ik na een paar minuten terugloop. Ze weet ook dat ik een dienblad in mijn handen heb en dat daar háár eten op staat. Zodra ik één voet binnen heb gezet, rent zij pijlsnel door de deuropening heen en staat dan buiten: 'jippie, er is eten'. Dan realiseert ze zich dat het eten binnen is, en dan rent ze weer terug: 'hierrrrr ben ik!' en springt ze, als een kangoeroe , op en neer. Ze weet dat Joep als eerste zijn eten krijgt, daarna wordt haar bakje neergezet. Terwijl ze haar brokjes eet, kijkt ze met een half oog toe, hoe ik de bakjes bij Duke en Puck neer zet. Na een minuut verlaat ze haar plek en dan gaat ze kijken of het goed gaat met iedereen. Als dat het geval is, loopt ze weer terug naar haar bakje en gaat door met knabbelen en kauwen. Ze weet ook dat Joep niet al het natte voer uit zijn bakje eet en dat het restant voor Duke en haar wordt neergezet. Ze is inmiddels gepokt en gemazeld om zoveel mogelijk eten uit dat bakje te halen: ze trekt met haar pootjes het schaaltje onder de grote kop van Duke vandaan en buigt haar koppie in de kom. Als Duke haar kopje wegduwt met zijn kop smakt ze nog na: 'wat was dat toch een heerlijk hapje'. Een half uur later buigt ze haar kopje in de kom met haar eigen eten en eet ze de rest van haar brokjes op. Haar taak als keukenprinses zit erop. Morgen is er weer een dag.